Texas|The Enchanted Rock

Na twee dagen doorgebracht te hebben in Keep it Weird Austin zijn we meer dan ready om ons door de natuur te laten betoveren. Vol verwachting rijden we in een kleine twee uur naar het Enchanted Rock State Natural Area.

–^-^–

Volgens de website van Texas Parks & Wildlife (check deze link voor foto’s van het park) is het Enchanted Rock State Natural Area “Magical, Mystical, Enchanted”, en dat schept onze verwachtingen torenhoog..

Ik vond de Enchanted Rock in mijn Lonely Planet, maar was niet helemaal zeker wat we konden verwachten. Google toonde me honderden vergelijkbare foto’s van die ene magische steen. Bovendien had ik geen idee of de beloofde hike, waar ik stiekem nog het meest naar uitkeek, de moeite waard zou zijn.

Eenmaal de auto geparkeerd, de tickets gekocht en de spullen ingepakt zetten we direct koers naar de ‘betoverende rots’.

De Rock, ook wel Dome genoemd, dankt haar naam aan de Tonkawa Indianen. Zij dachten namelijk dat het krakende geluid dat de steen ’s nachts maakt, het knapperende vuur van de goden was.

Plausibeler, helaas minder mysterieus, is de theorie dat het krakende geluid veroorzaakt wordt doordat de steen bij het vallen van de avond sterk in temperatuur daalt.

In slechts vijftien minuten bereiken we de top van de Enchanted Rock, waar we genieten van een 360° uitzicht. We lopen van de ene naar de andere kant en verbazen ons over de wijdheid van de Dome; en boven alles over de rust die er er heerst.

Als we de Enchanted Rock en haar omgeving van alle mogelijke kanten gefotografeerd hebben, lopen we terug naar de auto. We maken met de Jet Boil een heerlijke Oosterse linzensoep en beginnen dan meer dan voldaan aan onze hike.

De kleine moerasachtige plassen water doen ons geloven dat er ieder moment een krokodil tevoorschijn kan komen. Voorlopig moeten we het echter doen met iets minder spannende muggen en hagedissen.

We lopen door totdat de schemering valt en gunnen onszelf een kleine pauze terwijl we weg-mijmeren bij een prachtige gekleurde zonsondergang.

Een klein half uur later komen we aan bij de auto en wuiven we de steen gedag. Op naar onze volgende stop: Fredericksburg!

Tijdens onze roadtrip door het zuiden van de VS bezochten we eveneens Music City Nashville, reden we de Natchez Trace Parkway en kajakten we in het Manchac Moeras in New Orleans en over de Buffalo Rivier in Arkansas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s