Tennessee|Nashville’s parels aan de muur

Uren kan ik browsend op het web doorbrengen; op zoek naar must-sees, onvergetelijke ervaringen en hippe koffietentjes. Niets is echter zo leuk als je laten verrassen door het onverwachte. Van die leuke dingen die je nergens in je research tegenkwam, maar die je gewoon in het wild aantreft. Zo ook de murals in Nashville.

Onderstaande muurschilderingen kwam ik per toeval tegen op mijn tocht langs de on a budget bezienswaardigheden in Nashville, met uitzondering van de What Lifts You engelenvleugels, die ik zo cool vond, dat ik er met liefde een half uur voor om liep.

De eerste muurschildering kwam ik tegen op weg naar Marathon Village op 17th Avenue North, aan de buitenkant van het gelijknamige Eclipse cafe en restaurant.

Eenmaal aangekomen in Marathon Village vond ik onderstaande ode aan Nashville. Artistiek gezien misschien niet heel spectaculair, maar wel ontzettend kleurrijk en precies op z’n plek aan de buitenkant van de oude autofabriek.

Deze schattige pit-pup (op 6th Avenue North) zag ik al van drie blokken afstand. Vanaf de trappen van het Bicentennial Capitol Mall State Park naar het Pentagon, om precies te zijn.

De ‘waterkan vrouw’ poseerde trots een aantal blokken verderop (op 5th Avenue North), op steenworp afstand van het Ryman theater.

Op weg naar Tootsies kwam ik deze muzieklegendes (op de kruising tussen 5th Avenue North en South) tegen.

Onderstaande muurschildering is een reclame voor (jawel) Joe’s ‘one and only’ Crab Shack en is te vinden op 2nd Avenue South.

Hetzelfde geldt voor de ‘boots, hats, apparel’ reclame, aan de buitenkant van een leerwinkel aan de overzijde van de straat.

Tijd voor de half uur durende wandeling naar de What Lifts You Wings mural op 11th Avenue South. Net op het moment dat ik denk omg, wat een troosteloze bedoeling hier,  loop ik tegen twee vrolijke murals aan (eveneens op 11th Avenue South). En dat is nu precies wat ik leuk vind aan muurschilderingen. Ze hebben het vermogen om iets dat koud is warm te maken en geven een industriële plek iets menselijks. Beter nog, ze kunnen je even doen stoppen met waar je mee bezig bent en je volledige aandacht opeisen, al is het maar voor een paar seconden.

Ik moet goed m’n best doen om de engelenvleugels te vinden, maar net als ik op wil geven zijn ze daar. Ver weg van de hussle & bussle van downtown Nashville, maar meer dan het omlopen waard.

Eerder blogde ik al over leuke on-a-budget-bezienswaardigheden in Nashville. De weg naar Nashville toe legden we af over de NTP, waarover ik blogde in Wildlife dodgen op de Natchez Trace Parkway.

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. thegreenpetrolhead schreef:

    Mooi!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s