Tennessee|”Music City” Nashville on a budget

Op reis kost alles geld. En dat is niet erg, maar je kunt het maar een keer uitgeven. En als je net als ik je zuurverdiende centjes liever uitgeeft aan een kayaktour of aan de entree voor een National Park, dan moet je het in de stad soms wat rustiger aan doen. Zo ook in Nashville, waar ik na een klein beetje researchen zes superleuke kosteloze activiteiten vond!

1. Marathon Village
Mijn eerste stop is Marathon Village, een oude autofabriek waar lokale kunstenaars en handelaren de kans krijgen om hun talenten tentoon te stellen (althans zo schrijft de brochure in de Airbnb). In de praktijk zijn er voornamelijk winkeltjes waar niet-zelfgemaakte, maar wel schattige souvenirs verkocht worden.

Ook Mike Wolfe’s Antique Archaeoloy (naar het schijnt bekend van een show op de History Channel) is in dit pand gevestigd; een plek vol mooie (maar onbetaalbare) antieke en vintage spulletjes. Ondanks het hoge commerciële gehalte is Marathon Village meer dan de moeite waard. Na al dat geneus tussen de prullaria kom je weer op krachten bij Bang Candy met een kopje koffie (en een snoepje).

2. Nashville Farmers’ Market
Ik loop door het oude pakhuizendistrict en kom uit bij het Tennessee Bicentennial Capital Mall State Park.

Hier vind je naast een WWII herdenkingsmonument ook de Nashville Farmers’ Market, een indoor foodmarkt met eetkraampjes en lange tafels waaraan men gezamenlijk de lunch verorbert. Mijn maag knort inmiddels en ik bestel mijn 4e poo-boy van deze trip. Ik zoek een plekje aan een van de lange tafels en eet gelukzalig mijn vondst op.

3. Tennessee State Capitol
De State Capitol, dat onder andere fungeert als het kantoor van de Gouverneur, is net als in Austin op z’n Amerikaans groots en indrukwekkend.

4. Ryman theater, Tootsies Alley en Tootsies Orchid Lounge
Ik vervolg mijn weg naar het Ryman theater, waar artiesten als Johnny Cash, Hank Williams en Minnie Pearls optraden, presidenten Teddy Roosevelt and William Howard Taft spraken en Harry Houdini een optreden verzorgde. Ik aanschouw het theater van de buitenkant, maar realiseer me dat een tour door het gebouw toch echt  een must is om de magie van de plek te kunnen ervaren.

Het straatje achter het Ryman theater, Tootsies Alley, licht een tipje van de muzieksluier, en daar neem ik voor deze middag genoegen mee. Omdat het Ryman geen backstage gedeelte had, hingen veel muziekanten rond in dit achterstraatje of gingen een (of twee?) biertjes drinken in een van de vele kroegen. Live muziek luister ik onder het genot van een Budweiser in de Tootsies Orchid Lounge, waar Tim Daley op dat moment zijn talenten ten gehoren brengt.

5. Music City Walk of Fame Park
Nog volledig in de ban van Nashville’s ‘live music’ loop ik daarna naar het Music City Walk of Fame Park; een eerbetoon aan artiesten die bijgedragen hebben aan de muzieknalatenschap van Nashville.

6. Riverfront Park
Via Broadway street en 4th Avenue (’s nachts de place to be voor live muziek; overdag voor cowboylaarzen) vervolg ik mijn weg naar Riverfront Park, waar ik het uitzicht op de John Seigenthaler Pedestrian Brigde bewonder.

Koppig als ik ben loop ik die dag de hele route, maar je kunt Nashville ook prima met de fiets verkennen.

Naast bovenstaande bezienswaardigheden zat Nashville vol andere kosteloze verrassingen. Waaronder kleurrijke murals (waarover ik volgende week blog 😊) en iedere avond meer live optredens dan je ooit zult kunnen bezoeken!

5 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s